Jim Hosking

An Evening with Beverly Luff Linn

Ihmeellinen Beverly Luff Linn * UK, USA 2018 * 108 min * K12

Emile Hirsch (Erämaan armoille, Killer Joe) on kireäpipoinen kahvilayrittäjä Shane, josta vaimo Lulu (Puisto-osasto-sarjan Aubrey Plaza) saa tarpeekseen. Lulu karkaa yhdessä puolitaitoisen palkkamurhaajan (What We Do in the Shadows – ja Flight of the Conchords -tähti Jemaine Clement) kanssa jäljittämään maagista showmiestä Beverly Luff Linniä (mm. Hot Tub Time Machinen ja Konttorin jenkkiversion Craig Robinson), joka joskus aikoja sitten hurmasi naiselta jalat alta.

2010-luvun omalaatuisimpiin elokuviin lukeutuvan The Greasy Stranglerin luojan Jim Hoskingin uutuus on nyrjähtänyt komedia petoksesta, kiintymyksestä ja niistä äärimmäisyyksistä, joihin hallitsematon intohimo voi ihmisparat ajaa. Hoskingin riemastuttavan, täysin omanlaisensa tyylin vertaaminen vaikkapa David Lynchiin, John Watersiin ja Wes Andersoniin on yhä perusteltua, mutta paljastaa vain pienen osan totuudesta. Kierrokset hipovat räikeimmillään surrealismia. Rytmitajussa on yhä jotain hyvin kaurismäkeläistä.

Hollywood-nimien ja tv-sarjakasvojen istuttaminen läpeensä absurdiin Hosking-maailmankaikkeuteen on uskomattoman nautittavaa. Valkokankaan hermeettinen universumi on myös mietitty jokaisen kuvansa osalta loppuun saakka, viimeistäkin sivuhenkilöä ja yksityiskohtaa myöten.

Aktiivisesti muun muassa Ben Wheatleyn (High-Rise, Free Fire) kanssa työskennellyt Andrew Starke on yksi elokuvan päätuottajista. Executive-tuottajiin lukeutuu myös omapäinen Hollywood-konkari David Gordon Green (Pineapple Express, Halloween). Musiikin on säveltanyt myös The Greasy Stranglerin ääniraidalla hämmentänyt Andrew Hung.

– Night Visions

Ohjaus: Jim Hosking
Käsikirjoitus: Jim Hosking, David Wike
Pääosissa: Aubrey Plaza, Jemaine Clement, Emile Hirsch, Craig Robinson, Matt Berry, Maria Bamford, Sky Elobar
Tuotanto: Sam Bisbee, Theodora Dunlap, Emily Leo, Oliver Roskill, Andrew Starke, Lucan Toh
Kuvaus: Nanu Segal
Musiikki: Andrew Hung

Levitys: NIGHT VISIONS DISTRIBUTION


LA 6.4.2019

22:00 Sali 2: Vampyr 73 min
23:40 Sali 1: The House that Jack Built 153 min
02:30 Sali 2: Phenomena 116 min
04:40 Sali 1: An Evening with Beverly Luff Linn 108 min


Lipunmyynti 21.3. alkaen Tapiossa, lippuja saa myös Savon kinojen verkkokaupasta. Lippuja voi ostaa Tapion tiskiltä myös kulttuuriseteleillä.

Lippupaketti ostetaan Liput -> Tulostettavat sarjaliput -linkin takaa: http://www.savonkinot.fi/Tickets/BuyVouchers. Lippupaketissa on numerokoodi, jolla voi sitten valita liput haluamiinsa näytöksiin.

Liput (ei numeroituja paikkoja):

Yksittäislippu 8 €
Lippupaketti 4 elokuvaa 24 €

(lippupaketti ei ole henkilökohtainen, eli voi esimerkiksi
kaveriporukan kesken hankkia 4 lippua samaan näytökseen)

Phenomenassa ei ole suomenkielistä tekstitystä. Elokuvien ikäraja on K18 (Vampyr on K12).