Festivaali on nyt ohi, kiitos kaikille osallistuneille!


Lähetä palautetta

Viesti:

Nimi:

Email:


9. KANSAINVÄLINEN VISCULT ELOKUVAFESTIVAALI

08. – 11.10 .2009 JOENSUUSSA
Elokuvateatterikeskus TAPIOSSA

Vuosien varrella etnografisen, antropologisen ja dokumenttielokuvan Viscult – festivaalilla on vieraillut monia tunnettuja elokuvantekijöitä ja visuaalisen antropologian edustajia: Asen Balikci, Peter Biella, Gary Kildea, David MacDougall, Colette Piault, Faye Ginsburg, Judith Okely ja Jay Ruby vain muutamia mainitaksemme. Samoin suomalaisten dokumenttielokuvan eturivin tekijöitä, kuten Jouko Aaltonen, Kanerva Cederström, Arto Halonen, Iiris Härmä, Lasse Naukkarinen.

Joensuussa, itärajan tuntumassa järjestettävä festivaali on saanut tunnustusta vieraanvaraisesta ja kodikkaasta tunnelmastaan ja ehkä maailman kansainvälisimmästä saunaillastaan.

Viscult on yhtä aikaa sekä maailmanlaajuinen että paikallinen tapahtuma.

Festivaalin pääteemana on "Family - perhe"

Perhe on yksi kulttuuriantropologisen tutkimuksen keskeisimmistä teemoista. Perhe on jokaisen yhteiskunnan perusyksikkö, jonka määritelmä on perinteisestikin vaihdellut eri kulttuureissa. Alati muuttuvassa maailmassamme perheen määritelmä on jatkuvan uudelleen määrittelyn kohteena, johon vaikuttavat mm. kansainvälinen adoptio, seksuaalivähemmistöjen perheoikeudet ja internetin virtuaaliyhteisöt.

Vuonna 2009 haemme antropologisia, etnografisia ja dokumenttielokuvia, jotka käsittelevät perhettä.

Pääteeman lisäksi festivaali hakee antropologisen elokuvan konventioita kyseenalaistavia, kokeellisia elokuvia.

Opiskelijoiden elokuvat ovat erittäin tervetulleita. Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille.

Visuaalisen kulttuurin festivaali on tapahtuma, jossa suurin osa elokuvien tekijöistä on paikalla esittelemässä töitään ja elokuvat ja keskustelut on mahdollista katsoa Internetin kautta suorina lähetyksinä ympäri maailmaa. Tämä tarjoaa elokuvien tekijöille ja tuottajille aivan uuden ulottuvuuden markkinoida elokuviaan maailmanlaajuisesti. Festivaali tekee tiivistä yhteistyötä Joensuun yliopiston kanssa.