Lucio Fulci:

THE BEYOND

aka. …E tu vivrai nel terrore! L’aldilà * Italia 1981 * 87 min * 35mm

Liza Merril (Catriona MacColl) on perinyt ränsistyneen hotellin pikkukaupungissa Louisianassa. Rakennuksen kunnostustöitä varjostaa joukko selittämättömiä onnettomuuksia. Kun putkimies Joe lähtee piikkaamaan auki reittiä kohti tukkeutunutta viemäriä, avautuu vuosikymmeniä kahlittu portti helvettiin. Elävien kuolleiden terrori järisyttää koko kylää.

Tummasävyisyys, lohduttomuus ja äärimmäinen raakuus hallitsevat The Beyondia, joka on Lucio Fulcin kauhuelokuvauran tasapainoisin ja väkevin visio maanpäällisestä helvetistä.

Erikoistehostevelho Germano Natali (Deep Red, Suspiria) on vastuussa elokuvan liekkien ja lateksin sävyttämästä tunnelmasta.

Säveltäjä Fabio Frizzin ensimmäinen työ Fulcille oli myöhäisspagettiwestern Chaco – teloittaja (I quattro dell’apocalisse, 1975), ja siitä lähtien Frizzin musiikki on toiminut useiden ohjaajan elokuvien sieluna. The Beyond on tekijänsä ikonisin soundtrack, jonka asema ei suinkaan ole ollut aina kiveen kirjoitettu. Sleazetuottaja Terry Levene korvasi sen elokuvan Yhdysvaltain levitysversiossa pilipalielektrolla, joka ei kuitenkaan soi Cinemaressa: festivaalilla nähdään tiettävästi ainoa säilynyt englanninkielinen filmikopio alkuperäisellä ääniraidalla.

-Night Visions

Ohjaus: Lucio Fulci
Käsikirjoitus: Dardano Sacchetti, Giorgio Mariuzzo, Lucio Fulci Tuotanto: Fabrizio De Angelis
Kuvaus: Sergio Salvati
Musiikki: Fabio Frizzi
Rooleissa: Catriona MacColl, David Warbeck, Cinzia Monreale, Antoine Saint-John, Veronica Lazar