Jörg Buttgereit

Schramm

Saksa 1993 * 66 min * 35mm

Lothar Schramm (Florian Koerner von Gustorf) on rampa taksikuski ja sarjamurhaaja, joka tekee kuolemaa pudottuaan tikkailta. Hänellä on symbioottinen suhde samassa talossa asuvan prostituoidun Mariannen (Monika M.) kanssa. Muutoin hänen seksuaalisesti turhautunut elämänsä pyörii veren, maalin, huulipunan ja sperman ympärillä.

Jörg Buttgereitille tyypilliseen tapaan Schramm (saks. die Schramme, naarmu, arpi) on voimakkaasti kuvakerrontaan nojautuva teos. Otokset vaihtelevat surullisenkauniista sommitelmista mitä ilkeimpiin shokkiefekteihin. Takaumarakenne pureutuu tappajan mieleen kuin naula esinahkaan, antaen samalla tilaa katsojan assosiaatioille.

Kamera tarkkailee Lothar Schrammin maailmaa sisältäpäin, ja ainoa sen ulkopuolinen elementti on alussa nähtävä lehtileike huulipunamurhaajan kuolemasta. Emme siis ole seuraamassa poliisin murharyhmän sankaritekoja. Todellisuudella ja harhoilla ei ole täällä eroa.

-Night Visions

”Features one of the more unique killers to ever grace the screen.” – Michael Den Boen / 10k Bullets

“A brilliant, hallucinatory trip into the mind of a serial killer.” – Devon B. / Digital Retribution

Ohjaus Jörg Buttgereit * Käsikirjoitus Jörg Buttgereit, Franz Rodenkirchen * Tuotanto ja kuvaus Manfred O. Jelinski * Musiikki Max Müller, Gundula Schmitz * Rooleissa Florian Koerner von Gustorf, Monika M., Micha Brendel, Carolina Harnisch