Carl Th. Dreyer

Vampyr

Ranska, Saksa 1932 * 73 min * suomenkielinen tekstitys * K12

Carl Th. Dreyerin huima vampyyrivisio unohtuu usein Nosferatun ja Draculan jalkoihin tyystin suotta. Vertailussa näiden kahden kanssa se kohoaa samalle viivalle ja ajoittain yläpuolellekin.

Dreyerin unenomaisen elokuvan kanssa on melkein liian helppo unohtaa tarina ja antaa kuvan ja tunnelman viedä mukanaan. Utuinen kuvaus kantaa läpi koko elokuvan.

Kyse on vampyyrin kirouksen vallassa olevasta pienestä kylästä, jonka majataloon päähenkilö Allan Grey elokuvan alussa päätyy. Hän saa avunpyynnön ja kirjan huoneeseen ilmestyvältä mieheltä ja alkaa tutkia kylän outoja tapahtumia.

Vampyr löytyy syystäkin usein parhaiden kauhuelokuvien listalta samoin kuin niiden elokuvien joukosta jotka kuuluu katsoa ennen kuolemaa.

Elokuva nähdään Ghost of Cinemaressa pianisti Tommi Ilosen säestyksellä. Tapio Liukkosen osuus foley-äänten tekijänä on valitettavasti peruuntunut.

Ohjaus: Carl Theodor Dreyer (as Carl Th. Dreyer)
Käsikirjoitus: Sheridan Le Fanu (based on a book by), Christen Jul, Carl Theodor Dreyer
Pääosissa: Julian West, Maurice Schutz, Rena Mandel


LA 6.4.2019

22:00 Sali 2: Vampyr 73 min
23:40 Sali 1: The House that Jack Built 153 min
02:30 Sali 2: Phenomena 116 min
04:40 Sali 1: An Evening with Beverly Luff Linn 108 min


Lipunmyynti 21.3. alkaen Tapiossa, lippuja saa myös Savon kinojen verkkokaupasta. Lippuja voi ostaa Tapion tiskiltä myös kulttuuriseteleillä.

Lippupaketti ostetaan Liput -> Tulostettavat sarjaliput -linkin takaa: http://www.savonkinot.fi/Tickets/BuyVouchers. Lippupaketissa on numerokoodi, jolla voi sitten valita liput haluamiinsa näytöksiin.

Liput (ei numeroituja paikkoja):

Yksittäislippu 8 €
Lippupaketti 4 elokuvaa 24 €

(lippupaketti ei ole henkilökohtainen, eli voi esimerkiksi
kaveriporukan kesken hankkia 4 lippua samaan näytökseen)

Phenomenassa ei ole suomenkielistä tekstitystä. Elokuvien ikäraja on K18 (Vampyr on K12).