Lloyd Kaufman

Return to Return to Nuke 'Em High

USA 2017 • 72 min

Amerikkalaisen independent-elokuvan ikinuori vääräleuka ja törkytehdaslegenda Lloyd Kaufman on palannut! Troma-studion isäntä esitteli Return to Nuke ‘Em High -saagansa ensimmäisen osan henkilökohtaisesti Night Visions -festivaalin yleisölle Helsingissä keväällä 2014. Jatko-osan lähes neljän vuoden odotus palkitaan aineksilla, joiden edessä Troman ydintuotannon ystävät kiittävät ja kumartavat: huonoa makua, täyslaidallinen splatter-tehosteita ja ruumiineritteitä sekä poliittisen korrektiuden koettelua silkkihansikkaiden sijaan rautakangella ja moukarilla.

Pääosapariskunta Lauren (Catherine Corcoran) ja Chrissy (Asta Paredes) jatkaa taisteluaan yrityspomo Lee Harvey Herzkaufia (mestari Kaufman itse) ja tämän läpeensä epäeettisesti toimivaa megakorporaatiota vastaan, vaikka Tromavillen lukion rehtori (Babette Bombshell) pullikoi vastaan. Toisaalla poikkiteloin ovat koulun musikaaliklubin jäsenet, jotka on ovat mutatoituneet punk-kulttuurin ytimen yllättäen löytäneeksi The Cretins -jengiksi.

Vaikka juoni on suoraa jatkoa ykkösosalle, se on vain merkityksetön viitekehys, jota ei tarvitse tuntea nauttiakseen lopputuloksesta. Kaufman kertoo ylitsevuotavan runsasta ja fragmentoitunutta tarinaansa dramaturgian lainalaisuuksista piittaamatta, avantgardistisia sävyjä hipoen. Kameran edessä käväisevät myös Troma-tukijoukkojen kärkikasvot Ron Jeremy ja Stan Lee. Ensimmäisen Return-elokuvan tavoin Yhdysvaltain presidentin roolissa vilahtaa edesmennyt Motörhead-legenda Lemmy Kilmister, jolle elokuva on myös omistettu.

– Night Visions

Ohjaus: Lloyd Kaufman
Käsikirjoitus: Travis Campbell, Derek Dressler, Lloyd Kaufman, Gabriel Friedman
Pääosissa: Asta Paredes, Catherine Corcoran, Zac Amico


SALI 1

22:00 Kyrsyä – Tuftland (tekijävieraita paikalla!) 110 min
00:00 The Strangers: Prey at Night 85 min
01:40 The Endless 111 min
03:45 Street Trash 91 min
05:30 Return to Return to Nuke 'Em High 90 minLipunmyynti 26.3. alkaen Tapiossa, lippuja saa myös Savon kinojen verkkokaupasta. Lippuja voi ostaa Tapion tiskiltä myös kulttuuriseteleillä.

Lippupaketti ostetaan Liput -> Tulostettavat sarjaliput -linkin takaa: http://www.savonkinot.fi/Tickets/BuyVouchers. Lippupaketissa on numerokoodi, jolla voi sitten valita liput haluamiinsa näytöksiin.

Liput (ei numeroituja paikkoja):

Yksittäislippu 8 €
Lippupaketti 5 elokuvaa 30 €

(lippupaketti ei ole henkilökohtainen, eli voi esimerkiksi kaveriporukan kesken hankkia 5 lippua samaan näytökseen)

Elokuvissa ei ole suomenkielistä tekstitystä, paitsi elokuvassa The Strangers: Prey at Night. Elokuvien ikäraja on K18, paitsi Kyrsyä K16.