James M. Muro

Street Trash

USA 1987 • 91 min

Pummin elämä New Yorkin laitakaupungilla ei ole helppoa. Fyrkkaa saa vain varastamalla ja poliisi ja vihamiehet vaanivat alati kintereillä. Onneksi välillä voi tempaista helpottavat huikat. Kunnes paikallinen viinakauppias löytää kellaristaan laatikollisen 60-vuotta vanhaa Viperia ja laittaa litkun myyntiin pultsareita aktivoivaan alehintaan.

Iso virhe. Pullojen sisältö paljastuu brenkun sijaan jonkinlaiseksi ydinjäte-cocktailiksi. Seurauksena räjähtelevien ja sulavien pummien sisälmykset koristelevat koko kulmakunnan verevällä katutaiteella.

Kaaoksen keskeltä päähenkilöiksi nousevat autonromuttamolla majailevat hobot. Katuviisas Fred (Mike Lackey) ja hänen veljensä Kevin (Mark Sferrazza) edustavat selväjärkisintä osastoa, Vietnam-fläsäreistä kärsivä psykoottinen Bronson (Vic Noto) sitä toista.

James Muron 21-vuotiaana ohjaama Street Trash on gorekomedian virstanpylväs, josta tuli välitön kulttiteos. Lajinsa poliittisesti epäkorrekteinta laitaa edustava elokuva hyppii ”tuota ei kukaan enää uskaltaisi edes ajatella” -kohtauksesta toiseen. Oho, poliisi pieksi rosvon, työnsi sormet kurkkuunsa ja laattasi tämän päälle. Mitä seuraavaksi?

Ultraviihdyttävä sikailu ei kuitenkaan ole koko kuva. Street Trash nosti valokeilaan Reaganin Yhdysvaltojen päähän potkimat kadunmiehet ja kuvasi heitä myös ymmärryksellä. Elokuvalla onkin lyödä tiskiin yksi elokuvahistorian persoonallisimmista antisankarikattauksista.

Bonuksena efektit ovat yhtä inhottavia kuin nerokkaitakin. Street Trash on ansainnut paikkansa ekploitaation kuninkuusluokassa!

”Elokuva, joka tehokkaasti lätistelee kaikkea moralismia ja hienostelua vastaan – - Eläköön Street Trash”

– Nalle Virolainen / Roskaelokuvat-kirja

Ohjaus: James M. Muro (as Jim Muro)
Käsikirjoitus: Roy Frumkes
Pääosissa: Mike Lackey, Bill Chepil, Vic Noto


SALI 1

22:00 Kyrsyä – Tuftland (tekijävieraita paikalla!) 110 min
00:00 The Strangers: Prey at Night 85 min
01:40 The Endless 111 min
03:45 Street Trash 91 min
05:30 Return to Return to Nuke 'Em High 90 minLipunmyynti 26.3. alkaen Tapiossa, lippuja saa myös Savon kinojen verkkokaupasta. Lippuja voi ostaa Tapion tiskiltä myös kulttuuriseteleillä.

Lippupaketti ostetaan Liput -> Tulostettavat sarjaliput -linkin takaa: http://www.savonkinot.fi/Tickets/BuyVouchers. Lippupaketissa on numerokoodi, jolla voi sitten valita liput haluamiinsa näytöksiin.

Liput (ei numeroituja paikkoja):

Yksittäislippu 8 €
Lippupaketti 5 elokuvaa 30 €

(lippupaketti ei ole henkilökohtainen, eli voi esimerkiksi kaveriporukan kesken hankkia 5 lippua samaan näytökseen)

Elokuvissa ei ole suomenkielistä tekstitystä, paitsi elokuvassa The Strangers: Prey at Night. Elokuvien ikäraja on K18, paitsi Kyrsyä K16.