Justin MacGregor

Best F(r)iends: Volume 2

USA 2017 • 111 min

The Room -legendojen Tommy Wiseaun ja Greg Sesteron ällistyttävä paluu!

Ensimmäinen B(e)st Friends esittelee hautausurakoitsija Harveyn (Wiseau jälleen huippuvireessä), joka ystävystyy salaperäisen kulkurin Jonin (Sestero) kanssa. Suhde rapistuu, kun ahneus ja kateus hiipivät kuvioihin ja sotkeutuvat pinnan alla polttelevaan vainoharhaisuuteen.

Jatko-osa kimputtaa selitystä vaille jääneet tarinan (lukuisat) haarat ja onnistuu jotenkin suorimaan niistä järkeenkäyvän kokonaisuuden. Juoni jatkuu suoraan siitä, mihin ensimmäinen elokuva loppuu. Molemmat osat kirjoittaneen Sesteron mukaan kakkososan innoittajana on ollut eritoten Breaking Bad -sarja.

Jon yrittää tyttöystävänsä Tracin (Kristen Stephenson Pino) kanssa avata Harveyn jälkeensä jättämää mystistä kassakaappia. Apua tarvitaan myös Tracin enolta (Rick Edwards). Mutta mihin Harvey onkaan kadonnut ja miksi?

Best F®iends -universumissa vallitsevat täysin omanlaisensa lainalaisuudet. Kunnianhimoisia teemoja ovat ystävyys ja raha, uskollisuus ja petturuus sekä naamioiden taakse piiloutuvat ihmiset.

Kokonaisuus on parhaimmillaan vertauskuvallista ja absurdia elokuvataidetta, jossa todellisuuden ja unen rajapinta on todella häilyvä.

– Night Visions

Ohjaus: Justin MacGregor
Käsikirjoitus: Greg Sestero
Tuotanto: Greg Sestero
Kuvaus: Justin MacGregor, Farhan Umedaly
Musiikki: Daniel Platzman
Rooleissa: Tommy Wiseau, Greg Sestero, Kristen Stephenson Pino, Vince Jolivette, Paul Scheer, Rick Edwards