Justin Benson & Aaron Moorhead

The Endless

USA 2017 • 111 min

Jo Resolutionilla (2012, esitetty Ghost of Cinemaressa 2013) ja Springillä (2014) kohahduttaneet ohjaajat Justin Benson ja Aaron Moorhead vievät jälleen independent-kauhua kyntämättömille korpimaille. Arvostetulla Tribecan leffafestarilla maailmanensi-iltansa saanut The Endless ei ole aikamatkailutarina, vaan kauhuelokuva ajan tuntemattomista ominaisuuksista. Ohjaajat näyttelevät myös itse elokuvan pääosia, veljeksiä Justin ja Aaron Smithiä.

Aikanaan mystiseen ufokulttiin kuuluneet Smithit eivät meinaa pärjätä normiyhteiskunnassa. Kun vanhojen tovereiden postittama videokasetti muistuttaa veljeksiä siitä, että ufopalvonnan aikoina heillä oli sentään yhteisöllisyytä, Justin ja Aaron päättävät vierailla lapsuutensa metsämaisemissa. Nostalgiatrippiin sekoittuu kuitenkin kuumottavia viboja. Vanhat tutut vaikuttavat hautovan outoja suunnitelmia ja pian koko ajan rakenne tuntuu olevan muutostilassa.

Jo Resolution-debyytti yhdisti sulavasti takametsän rähjäestetiikkaa, korkealentoisia teemoja ja oikean kauhun tehoja. The Endless kehittää indie-kauhun auteurien omaperäistä tyyliä entistä pidemmälle.

Benson ja Moorhead eivät mehustele efekteillä. Kosmiseen mittakaavaan kasvavat ongelmat alustetaan luontevan vähäeleisesti ja siksi todentuntuisesti. Lopputulos kunnioittaa katsojan älykkyyttä.

Ehkä juuri siksi monet kriitikot ovat jo nyt nostaneet elokuvan yhdeksi vuoden parhaista genre-teoksista.

– Night Visions

Ohjaus: Justin Benson, Aaron Moorhead
Käsikirjoitus: Justin Benson
Pääosissa: Justin Benson, Aaron Moorhead, Callie Hernandez, Emily Montague, James Jordan


SALI 1

22:00 Kyrsyä – Tuftland (tekijävieraita paikalla!) 110 min
00:00 The Strangers: Prey at Night 85 min
01:40 The Endless 111 min
03:45 Street Trash 91 min
05:30 Return to Return to Nuke 'Em High 90 minLipunmyynti 26.3. alkaen Tapiossa, lippuja saa myös Savon kinojen verkkokaupasta. Lippuja voi ostaa Tapion tiskiltä myös kulttuuriseteleillä.

Lippupaketti ostetaan Liput -> Tulostettavat sarjaliput -linkin takaa: http://www.savonkinot.fi/Tickets/BuyVouchers. Lippupaketissa on numerokoodi, jolla voi sitten valita liput haluamiinsa näytöksiin.

Liput (ei numeroituja paikkoja):

Yksittäislippu 8 €
Lippupaketti 5 elokuvaa 30 €

(lippupaketti ei ole henkilökohtainen, eli voi esimerkiksi kaveriporukan kesken hankkia 5 lippua samaan näytökseen)

Elokuvissa ei ole suomenkielistä tekstitystä, paitsi elokuvassa The Strangers: Prey at Night. Elokuvien ikäraja on K18, paitsi Kyrsyä K16.