Reinert Kiil

Christmas Blood

a.k.a. Juleblod * Norja 2017 * 104 min

Christmas Blood on tervetullut lisä joulukauhuelokuvan kaanoniin, jossa pohjoismainen edustus on ollut hämmentävän ohut kautta aikojen. Ohjaaja-käsikirjoittaja Reinert Kiil (The House) on nyt saanut työnsä tueksi edeltäviä elokuviaan runsaamman budjetin sekä näyttelijäkaartin, joka on kotimaansa kaliiberilla kovaa valuuttaa.

Rare Exports -tyylittelyn sijaan Kiil liikkuu varmaotteisesti Silent Night, Deadly Night -taajuuksilla. Tarinassa jouluyö on ollut Norjassa murhayö jo 13 vuoden ajan, kunnes punanuttuinen tappaja jää kiinni syyllisenä kymmeniin veritöihin.

Liki kuusi vuotta eristyksissä oltuaan huippuvaarallinen psykopaatti pääsee pakenemaan, sopivasti juuri juhlapyhien kynnyksellä. Oslon poliisi jäljittää seuraavan iskun tapahtuvaksi pikkukaupungissa aivan pohjoisimmassa Norjassa. Autioituneeseen tuppukylään on vetäytynyt joulun viettoon myös viiden nuoren naisen ja yhden miehen kaverijoukko, joka ajautuu puolivahingossa murhapukin tulilinjalle.

Christmas Bloodin hiljalleen kiristyvää tunnelmaa tukee jo The Housessa vaikutuksen tehnyt Kiilin visuaalisuuden taju. Efektejä ei hierota katsojan kasvoihin, mutta tyylilajille uskollisesti ne ovat valtaosin herkullisen graafisia. Häpeilemättömästi John Carpenter -vaikutteisen musiikin on säveltänyt niin ikään The Housesta tuttu Kim Berg.

– Night Visions

Ohjaus ja Käsikirjoitus: Reinert Kiil
Tuotanto: Reinert Kiil
Kuvaus: Benjamin Mosli
Musiikki: Kim Berg
Rooleissa: Sondre Krogtoft Larsen, Marte Sæteren, Stig Henrik Hoff, Jørgen Laenghelle, Haddy Jallow, Helene Eidsvåg, Karoline Stemre, Kylie Stephensen, Yassmine JohansenSALI 1


SALI 3

23:00 Leatherface 100 min 23:00 The Room 99 min
01:00 Suspiria 98 min

SALI 2

03:00 Armomurhaaja + Sound from the Deep 112 min 02:55 Dawn of the Dead 119 min
05:05 Killing of a Sacred Deer 120 min 05:15 Christmas Blood 104 min
07:15 Army of Darkness 82 minLipunmyynti 20.11. alkaen Tapiossa, lippuja saa myös Savon kinojen verkkokaupasta. Lippuja voi ostaa Tapion tiskiltä myös kulttuuriseteleillä.

Lippupaketti ostetaan Liput -> Tulostettavat sarjaliput -linkin takaa: http://www.savonkinot.fi/Tickets/BuyVouchers. Lippupaketissa on numerokoodi, jolla voi sitten valita liput haluamiinsa näytöksiin.

Liput (ei numeroituja paikkoja):

Yksittäislippu 8 €
Lippupaketti 5 elokuvaa 28 €

(lippupaketti ei ole henkilökohtainen, eli voi esimerkiksi kaveriporukan kesken hankkia 5 lippua samaan näytökseen)

Leatherface, Army of Darkness ja The Killing of a Sacred Deer -elokuvissa on suomenkielinen tekstitys. Cinemaren ikäraja on K18!