Yorgos Lanthimos

The Killing of a Sacred Deer

Irlanti, UK, USA 2017 * 120 min

Varoitus: tällä elokuvalla ei ole sydän paikallaan. Sydänkirurgi Stevenillä (Colin Farrell) on kaikki onnellisen elämän emmeet: hyvä ammatti, kaunis vaimo (Nicole Kidman), kunnolliset lapset ja luksuskello. Hän elää kuitenkin kuin kestopuudutuksessa. Edes seksi vaimon kanssa ei suju ilman leikkaussalifantasioita. Kaikkea varjostaa Stevenin outo suhde salaperäiseen nuorukaiseen (Barry Keoghan), joka haluaa häneltä jotakin. Ennen kuin mitään ehtii selvitä, on perhe jo valintatilanteessa, joka on kirjaimellisesti paha.

Vinksahtaneen elokuvan uusi kuningas Yorgos Lanthimos ruotii taas ihmisen käyttäytymistä. Perkuualtaassa sätkii tällä kertaa katsoja, ja ohjaajalla on kädessään astetta ronskimpi suomustin. Rohkeiden tekijöiden tukijoina kunnostautuneet Kidman ja Farrell loistavat, mutta potin vie Keoghan (mm. Dunkirk, 2017), joka häilyy tavallisen ja demonisen välillä.

Trilleriä ja tapakomediaa sekoittavan The Killing of a Sacred Deerin teemoja ovat uhraaminen ja selittämätön pahuus. Yliluonnollinen tunnelma tuo mieleen Stanley Kubrickin Hohdon (1980), mutta vielä lähempää sukua Lanthimos on Luis Buñuelille. Siinä missä absurdin mestari käytti kauhun aineksia komedian mausteena, höystää Lanthimos keskiluokan painajaisen koomisilla elementeillä, joiden ei ole edes tarkoitus naurattaa.

The Killing of a Sacred Deer on kamala elokuva ja sellaisena korvaamaton. Sen katsomisesta jää paha mieli ja paljon pureskeltavaa. Mikä parasta, elokuva näyttää heti alussa, että sydän on auki. Sekin kirjaimellisesti.

– Janne Sundqvist / Rakkautta & Anarkiaa

Ohjaaja: Yorgos Lanthimos
Käsikirjoitus: Efthymis Filippou, Yorgos Lanthimos
Tuottajat: Daniel Battsek, Ed Guiney, Nicki Hattingh, Will Greenfield, Anne Sheehan
Rooleissa: Colin Farrell, Nicole Kidman, Alicia Silverstone, Raffey Cassidy, Barry KeoghanSALI 1


SALI 3

23:00 Leatherface 100 min 23:00 The Room 99 min
01:00 Suspiria 98 min

SALI 2

03:00 Armomurhaaja + Sound from the Deep 112 min 02:55 Dawn of the Dead 119 min
05:05 Killing of a Sacred Deer 120 min 05:15 Christmas Blood 104 min
07:15 Army of Darkness 82 minLipunmyynti 20.11. alkaen Tapiossa, lippuja saa myös Savon kinojen verkkokaupasta. Lippuja voi ostaa Tapion tiskiltä myös kulttuuriseteleillä.

Lippupaketti ostetaan Liput -> Tulostettavat sarjaliput -linkin takaa: http://www.savonkinot.fi/Tickets/BuyVouchers. Lippupaketissa on numerokoodi, jolla voi sitten valita liput haluamiinsa näytöksiin.

Liput (ei numeroituja paikkoja):

Yksittäislippu 8 €
Lippupaketti 5 elokuvaa 28 €

(lippupaketti ei ole henkilökohtainen, eli voi esimerkiksi kaveriporukan kesken hankkia 5 lippua samaan näytökseen)

Leatherface, Army of Darkness ja The Killing of a Sacred Deer -elokuvissa on suomenkielinen tekstitys. Cinemaren ikäraja on K18!