André Øvredal

The Autopsy of Jane Doe

USA 2016 * 86 min

Norjalainen André Øvredal räjäytti pankin täydellisesti ensimmäisellä yksin ohjaamallaan pitkällä elokuvalla Trollhunter ja seurasi maanmiehensä Tommy “Dead Snow” Wirkolan jalanjälkiä Hollywoodiin. Wirkolalle jäi käteen Amerikan-esikoisesta Hannu ja Kerttu: Noitajahti lähinnä Musta-Pekka, mutta Övredal onnistuu uusimaan The Autopsy of Jane Doella hattutemppunsa myös englannin kielellä.

Tarina sijoittuu liki täysin ruumiinavaus- ja krematoriopalveluun, jota isä Tony (Brian Cox) ja poika Austin (Emile Hirsch) pyörittävät. Miehille on tulla hoppu, kun poliisi kärrää tutkittavaksi mystisissä olosuhteissa kuolleen, tunnistamattoman nuoren naisen. Toimeen täytyy ryhtyä heti, sillä medialle on saatava kerrottavaa aamuksi. Kun ruumiinavaus etenee, kuolinsyyn määrittäminen muuttuu yhä vaikeammaksi. Toimenpidehuoneessa alkaa hiljalleen vaikuttaa siltä, että joku seuraa isän ja pojan työskentelyä lähietäisyydeltä.

Vaikka elokuvan tyylilaji on läpeensä vakava ja tunnelma piinaavan intensiivinen, Øvredal onnistuu sivaltelemaan saumoihin herkullisia mustan ja makaaberin komiikan pilkahduksia. Paitsi ohjaajansa, The Autopsy of Jane Doe on myös täydellisesti näyttelijöidensä elokuva. Emile Hirsch ja Brian Cox pistävät parastaan kertakaikkisen aseistariisuvasti.

Syyskuussa elokuva oli voitokas sekä Austinin Fantastic Festillä että Toronton elokuvajuhlilla. Austinin tuomaristo palkitsi sen festivaalin parhaana kauhuelokuvana, Kanadassa osui kohdalle genre-elokuvasarjan yleisöpalkinto.

– Night Visions

Ohjaus: André Øvredal
Käsikirjoitus: Ian B. Goldberg, Richard Naing
Rooleissa: Emile Hirsch, Brian Cox, Ophelia Lovibond, Michael McElhatton, Olwen Catherine Kelly, Parker Sawyers, Jane Perry
Kieli: englanti, ei tekstitystäSALI 1

21:00 The Belko Experiment 88 min
22:50 Raw 99 min
+ alkukuvana The Defiler - häpäisijä 24 min

SALI 3

01:10 The Autopsy of Jane Doe 86 min
02:50 Lust 84 min
04:30 Raw Force 86 min
+ alkukuvana Elää ja kuolla Kouvolassa 15 minLiput (ei numeroituja paikkoja):

Lippupaketti 5 näytöstä 28 €

Yksittäisliput 8 €, paitsi The Belko Experiment 10,5 € (Tapion oma ensi-iltanäytös, lippupaketin liput käyvät kuitenkin myös tähän normaalisti)

Elokuvissa ei ole suomenkielistä tekstitystä, paitsi The Belko Experimentissä.

Tapahtuman ikäraja on K18!

Lipunmyynti 13.4. alkaen Tapiossa, lippuja saa nyt myös Savon kinojen verkkokaupasta. Lippuja voi ostaa Tapion tiskiltä myös kulttuuriseteleillä.

Lippupaketti ostetaan Liput -> Tulostettavat sarjaliput -linkin takaa: http://www.savonkinot.fi/Tickets/BuyVouchers. Lippupaketissa on numerokoodi, jolla voi sitten valita liput haluamiinsa näytöksiin.