Alexandre Bustillo, Julien Maury

Leatherface

USA 2017 * 90 min

Uuden ranskalaisen kauhun kärkinimet Alexandre Bustillo ja Julien Maury (Inside, Vivid) luovat englanninkielisessä debyytissään The Texas Chainsaw Massacre -brändin keulahahmolle klassikon henkeä kunnioittavan syntytarinan.

Texas, 1955. Sawyerin sisäsiittoisen ja kannibalistisen perheen kuopus Jed otetaan huostaan ja passitetaan mielisairaalaan seriffin tyttären kuolemaan johtaneen ”onnettomuuden” jälkeen. 10 vuotta myöhemmin perheen äiti Verna (Lili Taylor) yrittää saada vieraantuneen poikansa ulos vetäen kuitenkin vesiperän. Mielisairaalassa syntyy mellakka, jonka seurauksena neljä potilasta pakenee kokematon hoitaja panttivankinaan. Jahtia johtaa aikaisempien tapahtumien johdosta tyttärensä menettänyt seriffi Hal Hartman (Stephen Dorff), joka on päättänyt sovittaa menetyksensä keinoja kaihtamatta. Tapahtumat johtavat siihen millaisena tunnemme ikonisen hahmon nimeltä Leatherface.

Leatherface on TCM-saagan heittämällä graafisin elokuva, melkoinen meriitti tässä sarjassa. Mätön kylkiäisenä on kuitenkin myös rujoa kauneutta ja kunnianosoituksia pako mielisairaalasta -klassikoille á la Syntyneet tappajiksi ja Yksi lensi yli käenpesän.

Saagan luoja, legendaarinen ohjaaja Tobe Hooper, oli mukana tuotantotiimissä antaen näin hyväksyntänsä tulkinnalle. Mestari kuitenkin menehtyi yllättäen elokuussa juuri ennen Leatherfacen elokuista maailmanensi-iltaa Lontoon FrightFestissä. Tuotanto jäi hänen joutsenlaulukseen.

– Night Visions

Ohjaus: Alexandre Bustillo, Julien Maury
Käsikirjoitus: Seth M. Sherwood
Tuotanto: Christa Campbell, Lati Grobman, Carl Mazzocone, Les Weldon
Kuvaus: Antoine Sanier
Musiikki: John Frizzell
Rooleissa: Sam Strike, Stephen Dorff, Lili Taylor, Vanessa Grasse, Finn JonesSALI 1


SALI 3

23:00 Leatherface 100 min 23:00 The Room 99 min
01:00 Suspiria 98 min

SALI 2

03:00 Armomurhaaja + Sound from the Deep 112 min 02:55 Dawn of the Dead 119 min
05:05 Killing of a Sacred Deer 120 min 05:15 Christmas Blood 104 min
07:15 Army of Darkness 82 minLipunmyynti 20.11. alkaen Tapiossa, lippuja saa myös Savon kinojen verkkokaupasta. Lippuja voi ostaa Tapion tiskiltä myös kulttuuriseteleillä.

Lippupaketti ostetaan Liput -> Tulostettavat sarjaliput -linkin takaa: http://www.savonkinot.fi/Tickets/BuyVouchers. Lippupaketissa on numerokoodi, jolla voi sitten valita liput haluamiinsa näytöksiin.

Liput (ei numeroituja paikkoja):

Yksittäislippu 8 €
Lippupaketti 5 elokuvaa 28 €

(lippupaketti ei ole henkilökohtainen, eli voi esimerkiksi kaveriporukan kesken hankkia 5 lippua samaan näytökseen)

Leatherface, Army of Darkness ja The Killing of a Sacred Deer -elokuvissa on suomenkielinen tekstitys. Cinemaren ikäraja on K18!