Greg McLean

The Belko Experiment

USA 2016 * 88 min

Kevään kovin Suomen ensi-ilta on eittämättä ohjaaja Greg McLeanin (Wolf Creek) ja tämän hetken kuumimman käsikirjoittajan James Gunnin (Guardians of the Galaxy, Tromeo and Juliet) psykoyhteiskunnallinen täsmäisku The Belko Experiment.

Kolumbiassa sijaitsevan voittoa tavoittelemattoman organisaation 80 jenkkityöntekijää ihmettelee eräänä aamuna paikallisten kollegoiden poissaoloa. Pian toimistotalon spiikkereistä kuulutetaan, että työntekijöiden täytyy tappaa tietty määrä kollegoitaan tai heidät itsensä tapetaan. Absurdia tilannetta luullaan ensin vitsiksi, mutta todellisuus lyö vasten kasvoja shokeeraavalla tavalla. Paniikki valtaa rakennuksen ja alkaa armoton selviytymistaistelu vielä hetki sitten toisiaan kavereiksi luulleiden kollegoiden välillä.

The Belko Experimentin sysimustalla huumorilla höystetty väkivaltasinfonia on kuin Konttorirottien ja Battle Royalen hybridi, jossa ei pihtailla ilkeitä oivalluksia. Elokuva liikkuu nerokkaasti sosiologisen satiirin ja psykologisen trillerin välimaastossa – unohtamatta anteeksipyytelemätöntä väkivaltaa. Katsojan osa on kärvistellä hahmojen raskaita valintoja ja niiden nihkeitä seurauksia. Samalla voi kelata, karisisiko oma peukutushumanismi samassa tilanteessa.

– Night Visions

Levittäjä: SF Studios
Ohjaus: Greg McLean
Käsikirjoitus: James Gunn
Tuotanto: James Gunn, Peter Safran
Kuvaus: Luis David Sansans
Musiikki: Tyler Bates
Rooleissa: John Gallagher Jr., Tony Goldwyn, Adra Arjona, John C. McGinley, Melonie Diaz, Josh Brener, Michael Rooker
Kieli: Englanti
Tekstitys: Suomi