Vic Savage

The Creeping Terror

USA 1964 * 75 min * Livesäestetty & -dubattu näytös, puhumme suomea!

Aurinkoiseen Kaliforniaan saapuu yllättäen muukalaisten avaruusalus, jonka laskeutuminen näyttää erehdyttävästi tavallisen NASAn raketin laukaisulta takaperin pyöritettynä. Aluksesta mönkii kaksi avaruushirviötä, jotka muistuttavat valtavia repaleisia räsymattoja. Vaikka resukasat liikkuvat äärimmäisen hitaasti ja vaivalloisesti, jotenkin ne onnistuvat syömään useita kirkuvia ihmisiä – jotka tosin vaikuttavat lähinnä itse ryömivän määrätietoisesti olioiden velttoihin kitoihin. Peloton šeriffi (yhden hitin ohjaajaihme Vic Savage), idealistinen tiedemies (alkuperäinen Marlboro-mies William Thourlby) ja joukko heikkolahjaisen oloisia sotilaita käyvät pelottomina taistoon ulkoavaruuden kömpelöitä ahmatteja vastaan. Kuinka ihmiskunnan nyt käy? The Creeping Terror on elokuvahistorian jätetunkion pohjamudista kaivettu tajunnannyrjäyttävä tekele, joka on keikkunut sitkeästi maailman huonoimpien elokuvien ranking-listojen kärjessä jo yli 50 vuoden ajan. Legendan versiosta riippuen suurin osa elokuvan alkuperäisistä dialogiraidoista joko katosi ennen leikkausvaihetta, tai niitä ei koskaan äänitettykään. Tekijöiden luova ratkaisu ongelmaan oli palkata paikallinen uutistenlukija kertojaääneksi, joka selosti elokuvan tapahtumia ja kuvassa äänettömänä puhuvien henkilöiden aatoksia.

– Iik!! -festivaali

”Ehkä se ihan oikeasti maailman huonoin ja hauskin elokuva – viihdyttävämpi kuin Plan 9 from Outer Space!” – Nalle Virolainen, Roskaelokuvat

Livedubbaus ja säestys

Kalkkunaklassikon arvolle sopivasta, uudesta elävästä ääniraidasta vastaavat Nasu Viljanmaa (syntetisaattori ja theremin) ja Marko Pyhähuhta (suomenkielinen käännös ja livedubbaus). Luvassa on unohtumaton kokemus, jollaista on turha tavoitella kotisohvalta käsin!

Ohjaus: Vic Savage (as A.J. Nelson)
Käsikirjoitus: Robert Silliphant (story)
Pääosissa: Vic Savage, Shannon O’Neil, William Thourlby