Brian Yuzna

Society

USA 1989 * 99 min * 35mm

Brian Yuznan ensimmäinen oma ohjaus on kursailemattoman härski kauhusatiiri. Vuonna 1989 valmistunut Society menestyi laajalti euroopassa, mutta kotimaassaan Yhdysvalloissa siihen ei oltu vielä valmiita. Yhdysvaltojen levitys alkoi vasta kolme vuoden viiveellä, vuonna 1992. Kulttiklassikoksi muodostunutta Societya pidetään tätä nykyä yhtenä Yuznan uran merkkipaaluista.

Urheilullinen ja suosittu Billy Whitney (Billy Warlock) on Beverly Hillsissä asuva rikkaan perheen kakara, jolla on elämä näennäisesti reilassa. Kotona täysi-ikäisyyden kynnyksellä olevaa poikaa kuitenkin vaivaa totaalinen ulkopuolisuuden tunne: aivan kuin hän olisi aivan eri porukkaa kuin jetset-vanhempansa ja seurapiirikaunotarsiskonsa.

Psykiatrikaan ei osaa helpottaa kasvavaa ahdistusta. Onko Billyn lähipiiri salaliitossa häntä vastaan vai onko hän menettämässä järkensä? Karmaiseva totuus alkaa paljastua, kun Billy kuulee nauhan, jossa hänen perheensä tuntuu harrastavan seksileikkejä salaisissa orgioissa…

Body horroria oudoimmasta päästä edustavan Societyn ehdottomana valttina ovat efektiguru Screaming Mad Georgen luomat ällistyttävät prosteettiset efektit. Eritoten elokuvan viimeiset parikymmentä minuuttia liimautuvat verkkokalvoille ikuisiksi ajoiksi.

– Night Visions

Käsikirjoitus: Rick Fry, Woody Keith * Tuotanto: Keith Walley * Kuvaus: Rick Fichter * Musiikki: Phil Davies, Mark Ryder * Rooleissa: Billy Warlock, Devin DeVasquez, Evan Richards, Ben Meyerson